אנחנו מכירים את השתלות השיניים הקלאסיות והרגילות. עם השנים התפתח עולם חדש של השתלת שיניים ממוחשבת. זוהי שיטה מאוד חדשנית, משוכללת ומאוד מתקדמת בתחום השיקום של הפה והלסת. היא נעשית על ידי שימוש בהדמיה תלת ממדית של כל מערכת השיניים של המטופל וכך בעצם אפשר להתאים בשבילו את הטיפול הכי המדויק, הכי האיכותי והכי יעיל שאפשר. רוצים לדעת עוד על הטכנולוגיה של השתלת שיניים ממוחשבת? ממליצים לכם בחום להמשיך לקרוא.
אז מהי השתלת שיניים ממוחשבת?
השתלה מוחשבת היא בעצם טכנולוגיה מהפכנית אשר נעשית באמצעות הדמיה תלת ממדית, אשר סורקת את כל חלל הפה של המטופל. השתלה ממוחשבת מתבצעת על ידי טכנולוגיה הנקראת טומוגרפיה. זוהי טכניקה של אבחון ממוחשב שמספקת לרופא השיניים צילום רנטגן מאוד מקיף של כל השיניים של המטופל ובכך מאפשרת לו בעצם ליצור תמונה עמוקה ותלת ממדית של חלל הפה.
עד עכשיו, השיטה הרגילה שבה השתמשו להשתלות שיניים נעשתה על ידי שימוש בצילומים פנורמיים שהם דו ממדיים, דבר שמאוד מאוד הקשה על רופא השיניים לראות את התמונה הגדולה. בהמשך הדרך התווספו גם בדיקות הסי-טי אשר אפשרו לראות גם את השכבות של השיניים ולא רק את המבנה שלהן. הטומוגרפיה היא החידוש האחרון בעולם של השתלות השיניים והיא זו שהפכה את העולם הזה לעולם של השתלת שיניים ממוחשבת בכך שהיא הוסיפה את האלמנט התלת ממדי.
מה ההבדל בין שיטה של השתלה ממוחשבת לבין שיטות אחרות?
בסך הכל, קיימות שלוש שיטות להלבנת שיניים חוץ מהשיטה של הלבנת שיניים ממוחשבת והן השיטה הקלאסית, שיטת ההעמסה המיידית ושיטת 4 ב-1. השיטה הקלאסית כוללת בתוכה שני שלבים אשר יש ביניהם תקופת המתנה של בין 3-6 חודשים.
השיטה של העמסה מיידית תחסוך לכם את התקופה שצריך להמתין, אבל היא לא מתאימה לכל אחד בגלל שהיא תלויה במבנה העצם של שן המטופל.
השיטה האחרונה, שיטת ה-4 ב-1 לא כרוכה בהמתנה כלל וכלל אך הסיכוי הצלחה שלה גם לא כל-כך גבוהים. אז ההבדלים בעצם בין השיטות השונות לבין השתלת שיניים ממוחשבת הם שלא צריכים להשתמש באמצעים כירורגיים משמעותיים, השתלת שיניים ממוחשבת מתבצעת ביום אחד בלבד, קיימת אפשרות להחלפת כל סט השיניים של המטופל, יש התאמה רחבה יותר ליותר סוגים של מטופלים וגם הפחתה משמעותית מאוד של הכאב ושל תופעות הלוואי.
כיצד מתבצעת השתלת שיניים ממוחשבת?
הגיע היום והחלטתם לבצע השתלת שיניים ממוחשבת. מדהים! מזל טוב ובשעה טובה! אבל רגע, חכו שנייה לפני שאתם רצים למרפאת השיניים הקרובה ביותר לביתכם ותקראו קצת על המסלול של הלבנת שיניים ממוחשבת. אז בואו נתחיל. ראשית, אתם תעברו בדיקת טומוגרפיה על מנת לאבחן את רקמות השיניים באמצעות הסריקה של שתי הלסתות.
לאחר מכן, התוצאות שיתקבלו מבדיקת ההדמיה הדנטלית יוזנו לתוכנה המיועדת לכך והיא זו שתשקלל אותם ותפיק דגם בצורת תלת ממד של כל מערכת השיניים שלכם. היא בעצם תפיק לכם מה שנקרא "סד ממוחשב".
זהו בעצם התקן שהוא כירורגי אשר יולבש לכם על השיניים ודרכו הרופא יבצע את ההשתלה. לאחר שהדגם הופק, הרופא יכול לדעת מה הגודל, הצורה, העובי, ההרכב והצפיפות של עצמות השיניים. נוסף על כל אלה הרופא גם יכול לדעת מה המיקום של השיניים וכל שאר הרקמות אשר נמצאות בפה ובלסת. השלב הבא והאחרון זהו תהליך השתלת השיניים עצמה.
רופא השיניים יניח לכם בפה את הסד הכירורגי ויחדיר דרכו את השתלים הדנטליים לתוך הלסת. מה שהופך את כל ההשתלה הזו בעצם להשתלה ממוחשבת הוא כל השימוש בעזרים ממחושבים אשר ייחודיים לביצוע השתלות שיניים מסוג זה.
מה הם היתרונות של השתלה ממוחשבת?
כמו לכל דבר בעולם, גם לנושא של השתלה ממוחשבת יש יתרונות רבים ומגוונים. אנחנו כאן היום כדי לספר לכם על כמה מהם. קודם כל ולפני הכל, לא כמו שאר השתלות השיניים, כאשר אנו מדברים על השתלה מוחשבת אנו מדברים על אחוזי הצלחה גבוהים מאוד.
זה קורה באמצעות התכנון המדויק והמקדים. עצם העובדה שמתכננים לפי הדמיה שהיא ממוחשבת זה מאפשר למומחה את היכולת למקם את השתלים שצריך במקומם המדויק על מנת לקבל שיקום שהוא אסתטי ואף תפקודי הרבה יותר ממקודם. עוד יתרון מאוד חשוב אשר השתלת שיניים ממוחשבת מאפשרת הוא מינימום של התערבות פולשנית ופחות כאבים לאחר הניתוח. נוסף על כל אלה יש גם פחות סיבוכים וזמן ההחלמה הוא קצר יותר. אז כפי שראיתם, יתרונות רבים יש להשתלת השיניים הממוחשבת, שווה לא?
כמה עולה השתלת שיניים ממוחשבת?
כמו בכל השתלת שיניים גם כשמדברים על השתלה ממוחשבת לא ניתן לקבוע את המחיר מראש. יש לבחון את שלל המאפיינים של המטופל ולבחור את השיטה בה תבוצע ההשתלה. אם יידרשו שתלים יקרים, אם יהיו אילוצים או מכשולים אשר יקשו על החדרת השתלים כל אלו יהפכו את ההשתלה ליקרה יותר. המחירים יכולים לנוע בין 2,500 ל-5,000 שקלים עבור השתלה של שן אחת בלבד. אם אתם צריכים להשתיל מערכת של כל השיניים, תתכוננו להיפרד מכמה עשרות אלפי שקלים יפים. אבל היי, בריאות היא לפני הכל!
יעניין אתכם גם –