רופא שיניים יש המון ובשפע אבל המון בני אדם חרדתים בכל מה שקשור לרופא שיניים, אך מה לעשות, חייבים להגיע לרופא לעתים קרובות, למען שיפור בריאות הפה. בדיקות שיניים שגרתיות ישמרו על בריאות הפה והאסתטיקה, בעוד טיפול שיניים מטעמו עשוי לסייע בשמירה על בריאות השיניים שלכם.
כן של החניכיים ושל הפה כדי למנוע חולי בשיניים. בריאות פה לקויה עלולה ללבות כל מיני סיכונים בריאותיים, כמו למשל – בעיות בכלי דם או לחלופין מחלות לבביות.
האם מציאת מרפאת שיניים מותנית בקריאה של ביקורות?
כמובן! מציאה של רופא שיניים מותנית בקריאה של ביקורות, ביקורות שבהן עוד בני אדם מעידים על הטיפול של הרופא שאתם אמורים ללכת אליו, בעוד הביקורות עשויות לספק לכם אי אלו תובנות בהיבט של האופן שבו הרופא המטפל נוהג ברפואת שיניים כללית, או איך פועלת דרך העבודה שלו.
ביקורות של מטופלים מהעבר של רופא משקפות לרוב את הידידותיות של צוות המרפאה, הניסיון של לקוחות עם תזמון פגישות, סביבת המרפאה, כמו גם זמני המתנה, וכיוצא בזאת. באמצעותן תלמדו עד כמה בני האדם סומכים על רופא שמטפל בשיניים שלהם, עד כמה הוא מוכן לענות על שאלות בוערות, וכמה זמן הוא יקדיש לכם בעת טיפול השיניים, וכולי.
האם בחירת רופא שיניים צריכה להתחיל בקבלת הפניות?
לפני בחירה של רופא המטפל יש ליצור רשימה של מספר רופאי שיניים פוטנציאליים. בשביל להגיע לכדי רשימה שכזאת, תתשאלו את הסביבה הקרובה שלכם, כמו לדוגמה – קולגות, חברים טובים, שכנים או קרובי משפחה ותבקשו מהם הפניות או המלצות על רופאים שהם סומכים עליו. תיקחו את הזמן על מנת לחקור את הניסיון ואת ההיתרים של כל רופאי השיניים שנמצאים ברשימה שלכם. בעת צמצום רופאי השיניים, כדאי שתקבעו פגישת ייעוץ עם הרופא המטפל, תיפגשו עמם ותראיינו אותם.
האם בחירה של רופא שיניים קשורה לביטחון מולו?
ברור מאליו, בחירה של הרופא קשורה להרגשה של ביטחון אתו ואף שיתמוך בבעיה שלכם או פחד במידה ויש. בעת הפגישה הראשונית עם הרופא, תשאלו אותו כל שאלה שמטרידה אתכם, ותבחנו את התגובות שלו.
בין השאר, האם הוא מקבל בברכה את השאלות שלכם ועונה לכם בשפה פשוטה גם אם הוא לא הרופא המטפל? האם הוא נתן לכם הרגשה טובה, האם אתם מרגישים אליו חיבור. כדאי לבחור רופא שיניים שמגלה בכם עניין ושמח להכיר אתכם, שיכבד את תהליך קבלת ההחלטות שלכם, או שישקול בכובד ראש את העדפות טיפול השיניים שלכם, וכיוצא בזה.
עד כמה חשוב הניסיון של רופא שיניים?
בעוד יש להתמודד במצב של בריאות הפה, חשוב הניסיון של הרופא. ככל שהרופא בעל יותר ניסיון עם בטיפול שיניים, באופן הזה יש להניח שתוצאות טיפול השיניים מוצלחות יותר. הכשרה של רופאי השיניים חיונית להתמחותם של רופאים. תשאלו את הרופא המטפל בכמה מטופלים עם המצב הספציפי שלכם הוא טיפל. במידה ואתם סובלים מחרדה דנטלית, תשאלו את הרופא לגבי גישות מוצלחות בהן הוא עשה שימוש עם חולים חרדתיים אחרים.
מה יש לוודא במהלך הביקור הראשון אצל רופא שיניים?
במהלך הביקור הראשון שלכם אצל הרופא, עליכם לבחון מספר גורמים שעליכם להביא בחשבון –
- האם החששות שלך טופלו באמצעות ברופא המטפל?
- האם הרופא המטפל דיבר עמכם על טיפול מונע, כמו למשל – צחצוח וחוט דנטלי?
- האם הרופא המטפל הסביר מה יקרה במהלך הפגישה ו/או הסביר מה הם עושים במהלך ההליך? האם זה נעשה בצורה שאפשר להבין בקלות?
- האם הם הצליחו לספק מידע על עמלות, פגישות וטיפולים זמינים?
- האם הרופא המטפל היה נקי והיגייני?
- במידת האפשר, האם הרופא המטפל סיפק לכם אפשרויות? האם הודיעו לכם על הסיכונים בטיפולים וסיפקו לכם סיבות להמלצותיהם?
- האם הרופא המטפל דאג שתסכימו לכל העמלות והטיפולים לפני שהתחלתם?
- האם זה נראה מנוהל היטב ומזמין?
- האם הרופא המטפל והצוות היו ידידותיים ונגישים אליכם ואחד לשני?
מה צריך לוודא בטרם בחירה של רופא שיניים?
עליכם לוודא בטרם בחירה של הרופא את הנקודות הבאות –
- האם זאת מרפאת שיניים מוסמכת? זה לא חובה, אבל הסמכה בפועל מעידה על כך שמרפאת השיניים עבדה קשה כדי לעמוד בסט של תקני בריאות מוכרים.
- האם שעות הקליניקה של הרופא מתאימות? האם אתם זקוקים לרופא שפתוח מחוץ לשעות הפעילות הרגילות בין תשע בבוקר לחמש בבוקר?
- האם המרפאה קרובה לתחבורה ציבורית או שיש לה חניה מספקת? האם התרגול ידידותי למוגבלות?
לעוד נושאים שיכולים לעניין אותך:
כאבים אחרי טיפול שורש מה ניתן לעשות ואיך להפסיק את הכאב?
ניתוח שתלים – מה מותר לאכול אחרי ניתוח כירורגי אצל רופא שיניים